Peeling Uygulamaları

Peeling Uygulamaları

Kemabrazyon (Kimyasal Peeling) Asitlerle Deri Soyma

Kemabrazyon işleminde cildin yüzeysel tabakası ya da tabakaları kimyasal olarak (çeşitli yapıdaki asitlerle) aşındırılır ve cildin yeniden sağlıklı olarak iyileşmesi, kendini yenilemesi ve doğal gerginliğine yeniden kavuşması amaçlanır. Aşındırılıp, dökülmesi ve yenilenmesi sağlanan güneş, solaryum veya diğer nedenlerle kötü, koyu ve hasarlı görünüm alan derinin kendisini yenilemesidir.

Kimyasal deri soyma işlemleri yüz derisi germe, asma veya kaldırma için yapılan cerrahi ameliyatlara alternatif değildir. Bu tedaviler için hastanın özel iş koşullarına göre değişmek üzere 1-3 gün süre ayırmak gerekebilir.

Eğer Trikloro asetik asit (TCA) gibi kuvvetli deri soyma (peeling) yapan maddeler kullanılacaksa 6-10 günlük bir süre ayırmak ve işten izin almak gerekebilir. Yüzeyel ölü deri dökülüp yeni deri ortaya çıkana dek güneşten uzak bir ortamda evde bulunmak zorunlu hale gelebilir.

Uygulama

Ayaktan, ofiste ve yüze sürülen ağrı kesici krem altında yapılır.

Süre

Hazırlık, uygulama, 3 dk bekleme, soğutma, asit tamponlama ve kremleme dahil 30 dk sürer.

Etkisi

Hemen ortaya çıkar ancak kırışıklıklar üzerindeki etki için 1-3 hafta beklenmelidir. Bir dönemde (Ekimden Mayısa) birer ay aralarla 3-5 kez uygulanabilir.

Kemabrazyon (Kimyasal Deri Soyma, Kimyasal Peeling)

Kimyasal deri soyma işlemi ve solüsyonlarla yapılan diğer uygulamalar yıllardır çeşitli deri hastalıklarını tedavi etmekte kullanılmaktadır. Güneş hasarı, deri kırışıklıkları ve yer yer cilt lekelenmeleri gibi durumlar böylelikle tedavi edilebilir. Kimyasal yüz gençleştirme uygulamaları ve deri tedavi ilaçlarını uygulamak için birçok farklı teknik bulunmaktadır. Bazı durumlarda, yüz veya başka yörelerde yapılan başka cerrahi uygulamalarla birlikte aynı seansta kimyasal yüz gençleştirme yapılabilir.

Cilt tonik veya temizleyicilerle temizlendikten sonra deri yüzeyine kimyasal madde ya da bileşikler (Alfa-Hidroksi Asitler "Meyve Asitleri", Trikloroasetik Asit, Salisilik Asit, Rezorsinol, Fenol) sürülerek derinin yüzeyel tabakasında erime ve yanma oluşturur. Hafif ve yavaş bir deri soyulması ile günlük hayattan kopmamak istiyorsanız "Meyve asitleri" ile peeling ile başlanabilir. Yüzeysel ölü deriden oluşan bu soyulmuş alan antibakteriyel kremler ve vazelin sürülerek veya maske ile enfeksiyona karşı korunur, yara iyileşmesi hızlandırılır ve birkaç gün içinde kabukla kaplanması gerçekleşir. Daha sonraki iyileşme süreci sırasında bu kabuklar ince bir parşömen gibi kalkarak altındaki pembe renkli, sağlıklı ve iyileşmiş yeni deriyi ortaya çıkartır.

Kimyasal Deri Soyma (Peeling) ve Dermabrazyon Uygulamalarının Riskleri ve Komplikasyonları

Kimyasal cilt soyma işleminin kendine has riskleri ve komplikasyonları vardır. Bir bireyin bir işlemin kendisine uygulanması konusunda karar verirken potansiyel kar-zarar ilişkisinin iyi değerlendirilmesi gerekir. Hastaların büyük bir çoğunluğunda bu komplikasyonlar görülmese de kimyasal cilt soyma ve dermabrazyon işlemleri sonucu gelişebilecek olası sorunlar aşağıda belirtilmiştir.

İnfeksiyon, iz kalması (skatrizasyon), renk değişikliği, nüks, allerjik reaksiyonlar.

Not: Peeling (deri soyma) sonrasında mutlaka 3-6 ay güneşten korunmalısınız. Bunu topikal güneşten koruyucu kremlerle (sunscreen) ve gözlükle yapabilirsiniz. Güneşten korumazsanız peeling uygulanana yüz bölgelerinde kızarma (eritem) oluşabilir.

phoneSorun Cevaplayalım
Ad / Soyad
E-Mail
Tel
Mesaj